Twins (Film, 1988) - MovieMeter.nl (2024)

  • 86 berichten
  • 18 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 86 BERICHTEN
  • 18 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

Film Pegasus (moderator films)

  • 30567 berichten
  • 5239 stemmen

15 juni 2010, 10:33 uur

Schwarzenegger en DeVito als komisch duo werkt blijkbaar wel. Het resultaat is geen echte topfilm, maar wel een onderhouden komedie.De film heeft z'n leuke momenten en kan je als kijker voldoende entertainen. Maar meer is het ook niet, al hoeft dat soms niet.

dave

  • 1079 berichten
  • 885 stemmen

28 mei 2011, 17:34 uur

Het enige dat nog ietwat memorabel is aan deze mislukte komedie is de ontzettend fout acterende Schwarzenegger, want elke bedoelde grap is van een erbarmelijk niveau. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het belachelijke verhaaltje, waar zowel de schouders als het hoofdje van gaat hangen. Gelukkig komt de wansmakelijke grijns op Arnie's gezicht nog enigszins lachwekkend over, en zet DeVito een tamelijk vlot en ongekunsteld personage neer.

2,00 (2,25)

Theunissen

  • 11481 berichten
  • 5364 stemmen

15 september 2011, 20:58 uur

Dit is toch zeker één van de slechtste films van Arnold Schwarzenegger. Het verhaal was zeer flauw en sloeg ook nergens op en te lachen viel er bitter weinig. Arnold Schwarzenegger hoort gewoon niet thuis in een komedie want hij heeft daar de humor niet voor en zeker niet bijna twee uur lang. Danny DeVito red de film nog enigszins maar een echte fan van hem zal ik nooit worden. Snel vergeten deze film.

Vinokourov

  • 3143 berichten
  • 2909 stemmen

16 oktober 2011, 11:47 uur

Lollig duo hoor, zo'n stijve Schwarzenegger en flapdrollerige DeVito. Twins vertelt het cliche-verhaal van twee broers die tot elkaar komen tijdens een roadtrip, dit keer verpakt met een poging tot humor. Echt platliggen daarvan deed ik niet, hooguit een glimlachje her en der. Zo'n Schwarzenegger komt natuurlijk beter tot zijn recht in bad-ass actiefilms.

The Oceanic Six

  • 59474 berichten
  • 3960 stemmen

30 maart 2012, 19:53 uur

The Oceanic Six

  • 59474 berichten
  • 3960 stemmen

5 april 2012, 20:23 uur

Arnold Schwarzenegger spreekt over Twins-sequel Triplets - FilmTotaal filmnieuws

Zou toch wel lachen zijn, Twins is een vrij onderschatte film.

The Oceanic Six

  • 59474 berichten
  • 3960 stemmen

15 juli 2012, 13:28 uur

Spetie

  • 38582 berichten
  • 5900 stemmen

23 juli 2012, 14:24 uur

Aardige komedie met een leuk verzonnen idee.

De humor is hier duidelijk. Arnold Schwarzenegger en Danny de Vito. 2 personen die qua uiterlijk eigenlijk niet meer van elkaar kunnen verschillen blijken een tweeling te zijn. Het contrast kan niet groter zijn, en dat is eigenlijk best wel grappig. Beiden heren hebben trouwens ook een prima wisselwerking met elkaar en mede daardoor werkt Twins, want inhoudelijk is het verder nogal aan de magere kant.

Vooral Schwarzenegger laat hier zien toch wel over komisch talent te beschikken, al vind ik hem in enkele andere komedies met hem duidelijk minder. De manier waarop hij wereldvreemd is en soms heerlijk naïef kan zijn is best leuk. Verder moet ik wel zeggen dat het verloop nogal voorspelbaar is en het allemaal wel erg happy en blij wordt richting het einde. Daardoor mist Twins duidelijk scherpte en dat is ook wel te merken op sommige momenten.

Toch is dit ook wel een charmant filmpje en daarnaast heb ik er wel een klein beetje een zwak voor. Ik ben stiekem ook best benieuwd wat ze van het vervolg gaan maken, al verwacht ik er niet direct al teveel van.

3,0*

kalehein

  • 254 berichten
  • 255 stemmen

11 januari 2013, 16:28 uur

Hiep hiep, vanavond op rtl7!!

Ajacied16

  • 202 berichten
  • 361 stemmen

11 januari 2013, 23:41 uur

Het duo Schwarzenegger/DeVito is de film en houdt die goed staande. Ondanks het grote contrast tussen de twee spelen ze nog best aardig een tweeling. Voor de rest heb ik me prima vermaakt, dus 3*.

scorsese

  • 11921 berichten
  • 10274 stemmen

12 januari 2013, 14:22 uur

Aardige film over een totaal verschillende tweeling die elkaar voor het eerst zien. Het grootste gedeelte van de humor zit hem uiteraard in de uitstekende casting van Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito als de tweeling. Ook het hele fish-out-of-water levert de nodige grappen op. Het eerste gedeelte is dan ook zeker het leukst, als eenmaal de twee plotjes zijn intrede doen zakt het soms wat in en wordt de film ook wat te braaf.

Metalfist

  • 12407 berichten
  • 3964 stemmen

12 februari 2013, 20:15 uur

The pavement was his enemy

Twins moet zo één van die films zijn die ik vroeger vrij veel heb gehuurd in de videotheek. Van de echte actiefilms met Schwarzenegger moest ik indertijd niet al te veel hebben maar dit, Kindergarten Cop en Junior waren toch wel de toppers voor mij. Maar toen er niet meer zo veel naar de videotheek werd gegaan om verscheidene redenen (degene in de buurt sloten én de resterende werden vrij duur), kwam Twins dan ook wat in de vergetelheid terecht. Gisteren in de Kringloopwinkel puur toevallig op de film gestoten en natuurlijk meteen meegepakt.

En het is leuk om te zien dat Twins na al die jaren nog niets van zijn kracht is verloren Het concept is simpel maar geniaal en de film draait dan ook vooral om de lotgevallen van de twee broers. De ene is Mr. Perfect maar is wereldvreemd en de andere is een autodief die er fysisch niet zo indrukwekkend uitziet. Het zorgt in ieder geval voor een handvol erg leuke momenten (wanneer Schwarzenegger bijna beroofd wordt en hij zo onschuldig als een nest pasgeboren hondjes probeert om de overvaller nog te helpen!) waardoor het eerste deel van de film erg vermakelijk is. Natuurlijk is heel het verhaal compleet van de pot gerukt maar dat bedek je met de mantel der liefde als je ziet wat het resultaat is. Wanneer de film de meer serieuze kant opgaat met het gezoek naar hun moeder, zakt Twins qua humor een beetje in maar vanwege het geweldige samenspel van Schwarzie en De Vito blijft het allemaal wel leuk. Al blijft het wel jammer dat de film nog zo overdreven happy moet eindigen met de tweeling die dan ook nog eens elk een tweeling krijgen. Beetje onnodig als je het mij vraagt.

Het had niet veel gescheeld of Twins had helemaal niet met ons olijke duo geweest. Dat komt omdat Schwarzie en De Vito de keuze kregen tussen deze Twins en Suburban Commando. Mochten ze voor de 2e film gekozen hebben, dan waren de hoofdrollen uit die film (Hulk Hogan en Christopher Lloyd) naar hier verhuist. Of Hogan en Lloyd een geslaagd komisch duo is, ik weet het niet maar ik ben toch blij dat het op deze manier is uitgedraaid want de casting van Schwarzenegger en De Vito als tweelingen is goud waard. De twee hebben een heerlijke chemie en tillen de film eigenhandig naar een hoger niveau. De tweeling wordt bijgestaan door een andere tweeling (of waren het eigenlijk gewoon maar zussen?) in de vorm van Kelly Preston en Chloe Webb en die zijn in ieder geval een leuke aanvulling. Zeker Preston heeft nog wel een paar leuke scènes met Schwarzenegger. Verbazingwekkend trouwens hoe hard Hugh O'Brian op Schwarzenegger lijkt in de scène waar vader en zoon elkaar voor het eerst terugzien.

Ik had wat schrik om Twins aan een herziening te onderwerpen maar het resultaat mag er nog altijd wezen. De film wordt in zijn geheel gedragen door een hilarische Schwarzenegger die hiermee bewijst dat hij komisch talent bezit en een uitmuntende De Vito die een heerlijk duo vormt met de Oostenrijkse eik. Junior heb ik hier ook nog liggen, binnenkort maar eens opzetten.

3.5*

Dk2008

  • 10473 berichten
  • 769 stemmen

20 februari 2013, 22:21 uur

Ik dacht na Junior (1994)..... maar dit is echt geen beste film. Een oudje inmiddels, Schwarzenegger doet het nog redelijk maar zoals gewoonlijk kon ik me nu toch weer irriteren aan DeVito,.....o,o,o wat is me dat toch vaak een vervelende kerel.

Moet voor komedie doorgaan, maar vaak toch eerder drama, met sentimentele momenten ertussen. Een beetje misdaad ook nog wel. Combinatie DeVito en Schwarzenegger is helemaal niet goed, maar dat kan de opzet zijn, gezien het verhaal. De vrouwelijke tegenspelers zijn ook niet helemaal geslaagd. De vriendin van DeVito zou toch beter passen bij Schwarzenegger..... Laat maar gaan, vreemde film met spaarzaam grappige momenten. 1.0

Karl van H.

  • 2808 berichten
  • 2119 stemmen

1 maart 2013, 19:08 uur

Leuke film, al is 'ie niet van zo'n hoog niveau als een Kindergarten Cop. Met name de rol van Schwarzenegger is leuk. Ik stel me stiekempjes ook voor dat 'ie daadwerkelijk zo was toen hij voor het eerst voet zette in Amerika, wat het een des te leukere kijkervaring maakt. Vergeetbaar maar desalniettemin erg vermakelijk.

Bacoboy

  • 30 berichten
  • 58 stemmen

9 november 2013, 01:39 uur

hoort gwn 3 sterren te zijn democratie klopt weer s niet 😴

SSeagal

  • 1866 berichten
  • 659 stemmen

3 februari 2018, 10:29 uur

Naar mijn mening zwaar ondergewaardeerde film. De film is relaxed, grappig en zowaar op een aantal momenten droevig/aandoenlijk, zonder geforceerd over te komen. Arnold speelt daarnaast heel leuk (en best sterk) een van de grote wereld vervreemde goedzak. 3,5*

Kondoro

  • 10812 berichten
  • 2546 stemmen

28 april 2019, 17:37 uur

Dit duo is geweldig op elkaar ingespeeld, toch wel enige leeftijdskennis van DeVito die de beginnende en vooral ‘het broekie’ Schwarzenegger op sleeptouw nam was leuk maar het wou vaak niet slagen. Schwarzenegger acteerde hier toch wel echt slecht, vooral lachwekkend slecht. Ik vind Schwarzenegger in het algemeen niet de beste acteur maar in deze film slaat hij de plank toch wel een beetje mis. Ook DeVito komt niet altijd even lekker uit, heeft het wel beter gedaan maar ook hij kon me niet altijd even goed vermaken. Het verhaal deed me niet heel veel, het concept was leuk maar ook nergens bijzonder te noemen. Een leuke komedie voor tussendoor, maar echt geen hoogvlieger. De grappen waren soms geslaagd, vaker niet en de actiescènes mochten er wezen.

2.5*

Onderhond

  • 87287 berichten
  • 12089 stemmen

4 juli 2019, 11:15 uur

Erg matig.

Ooit als kleine jongen wel gezien, maar veel stond me niet bij van deze film, behalve dan het opvallende verschil in fysiek tussen de twee hoofdpersonages. Uiteindelijk is dat ook het enige wat echt zal bijblijven van deze kijkbeurt, want buiten dat heeft de film toch niet zo heel veel te bieden.

Schwarzenegger en DeVito zijn een beetje magertjes samen, de regie van Reitman is eerder mat en ongeïnspireerd, het misdaadplotje dat zich ondertussen ontvouwt weet ook niet echt te boeien. Het blijft dus hangen op het "haha, die twee, tweelingen?" effect, wat toch al redelijk snel is uitgewerkt.

Echt slecht is de film ook niet, daarvoor is het nog wel vlot en vrolijk genoeg, maar het is toch eentje die aardig snel aan het aftakelen is. De kans dat ik hem ooit nog eens kijk is erg klein, twee keer is meer dan voldoende voor een films als deze.

2.0*

Fisico (moderator films)

  • 8641 berichten
  • 4840 stemmen

15 juli 2019, 15:36 uur

Twins steeds vrij vermakelijk gevonden. Het was een periode waarin Schwarzenegger het over een komische boeg gooide met ook "Junior" en "Kindergarten cop". Deze Twins valt er voor mij tussenin, niet zo goed - al is dat relatief - dan Kindergarten cop, maar zeker beter dan de flop Junior. Vooral het samenspel met Danny DeVito is geweldig. Grotere tegenpolen kan je je nauwelijks fysisch voorstellen of het moest Pesci geweest zijn.

Het plot slaat werkelijk op niets, maar het is en blijft wel vermakelijk. De actie/misdaad is maar pover, dan vond ik het komische en zoete romantische luik "interessanter". Vrolijke film waarbij je een hersenloze avond tegemoet gaat. Arnie blijft Arnie, hoe goed of slecht je hem acterend vindt, zelfs dat is een kwaliteit. Het einde is wederom mierzoet, maar dat is niet zo verwonderlijk. Charmant, leuk en gewoon een gezellige typische nineties komedie.

tommykonijn

  • 4969 berichten
  • 2225 stemmen

20 juli 2019, 20:42 uur

Gekeken omdat ik zin had in een typische 80s komedie en die heb ik gekregen. Ik heb goede herinneringen aan films uit die tijd, ondanks dat ik het bewuste decennium zelf niet heb meegemaakt. Komedies uit die tijd hebben vaak een charmant, ontspannen sfeertje. Ook Twins hoeft, zo lijkt het, niet al te veel moeite te doen om op meerdere momenten grappig te zijn.

Dit is een gemoedelijk filmpje. Het stelt allemaal natuurlijk niet heel veel voor, maar ik heb hier wel een leuke avond aan overgehouden. Arnold Schwarzenegger is perfect gecast als de ietwat wereldvreemde goedzak en Danny DeVito vormt een leuke tegenpool, die halverwege een voorspelbare 'change of heart' krijgt. Het onwaarschijnlijke duo is erg leuk op elkaar ingespeeld. Met name Schwarzenegger zorgde er wel voor dat ik een aantal keren hardop heb moeten lachen, al hoefde hij daar niet veel meer voor te doen dan een beetje onbegrijpelijk met een grijns ergens op te reageren. De film bulkt van de leuke scènes, waaronder de eerste keer dat Julius in een auto rijdt en de scènes in het motel en de disco. Hierdoor ben je gauw geneigd de film het matige (en tevens niet zo interessante) misdaadplotje te vergeven. Het droogkomische einde is de kers op de taart.

De film bood me precies waar ik op dat moment behoefte aan had, dus ik was tevreden. Absoluut geen hoogvlieger, maar wel heel prettig verstand-op-nul vermaak. Ik ben benieuwd of de sequel er ook effectief gaat komen. Geen idee of het zou werken, maar als de originele cast terugkeert juich ik het toe.

3*

driekes9

  • 80 berichten
  • 127 stemmen

11 oktober 2019, 11:55 uur

Man man, wat werden we toch in de jaren 80 getrakteerd op briljante komedies. The Naked Gun, A Fish Called Wanda, Ruthless People, Top Secret, Poltergeist.....om maar ff een paar te noemen en deze hoort er zeker bij.

Sergio Leone

  • 4045 berichten
  • 2748 stemmen

31 maart 2022, 18:53 uur

Mwa ja.

Niet echt grappig. Er zijn weinig echt grappige situaties. De humor moet vooral komen van Arnold Schwarzenegger die hier fantastisch speelt. De eighties waren voor hem echt een glorieperiode, waarin hij simpelweg komisch goud was. Hoe hij hier met z'n grote kostuumvest en korte broek rond paradeert is al een geslaagde grap op zich. Geplaatst in een erg eighties aandoend sfeertje vol tsjingel tsjangel muziekjes kan Ivan Reitman weinig misdoen. Dat hij er ook niet méér van maakt, is dus spijtig.

2,5

Filmkriebel

  • 9069 berichten
  • 4192 stemmen

24 november 2023, 21:40 uur

Luchtige komedie, maar ik vond DeVito wel de betere van de twee. De man heeft meer natuurlijk talent voor komedies dan de Oostenrijkse spierbundel. Het is in het begin even aanpassen aan zijn aanwezigheid, en komt te vaak eerder achterlijk over dan intelligent zoals zijn personage moet zijn. Nee, niks voor hem komedies, en gelukkig is dit nog een zeer onderhoudende film, met een misdaadplotje dat er bij komt kijken, dan de zoektocht naar hun biologische moeder, met ook wat romantiek ertussen met Kelly Preston, die toen een adembenemende babe was. Beste moment was dan ook Schwarzies gezicht nadat hij sex had met haar personage. Twins is me dus niet tegen gevallen en is zeker leuk genoeg voor een 3*.

The Oceanic Six

  • 59474 berichten
  • 3960 stemmen

24 november 2023, 22:45 uur

Filmkriebel schreef:

Luchtige komedie, maar ik vond DeVito wel de betere van de twee. De man heeft meer natuurlijk talent voor komedies dan de Oostenrijkse spierbundel.

Bijzondere opmerking over een Oostenrijker die zijn hele loopbaan is geroemd om zijn komische talent en gevoel voor humor.

Filmkriebel

  • 9069 berichten
  • 4192 stemmen

25 november 2023, 10:21 uur

The Oceanic Six schreef:

(quote)

Bijzondere opmerking over een Oostenrijker die zijn hele loopbaan is geroemd om zijn komische talent en gevoel voor humor.

Eigenlijk niet zo bijzonder als je onderscheid maakt tussen gevoel voor humor en komisch acteertalent. Voor het eerste ben ik het eens (o.a. wanneer hij de Stallone affiche voorbijwandelt), niet voor het tweede (het fysieke acteren dat ik als vrij geforceerd ervaarde). Ook ergens logisch : voor de Oostenrijker was dit zijn eerste komedie, DeVito had tot dan toe alleen maar in komedies gespeeld

shrink

  • 2008 berichten
  • 2259 stemmen

28 april, 18:03 uur

Ik ben verbaasd dat deze film maar zo'n lage score heeft. Het is juist een hele leuke film met een goodfeeling einde.

Vorige123Volgende

Twins (Film, 1988) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 5916

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.